26/10/10

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΧΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Σε τελευταία ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, σχετικά με τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση στο Πνευματικό Κέντρο (διοργανωτή των πολυδάπανων Φεστιβάλ Βράχων) περιέχονται κατ’ επανάληψη στοχευμένα ψέματα και συκοφαντίες, που μας αφορούν, για:
Α. συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου,
Β. στοιχεία στα χέρια όλων των παρατάξεων,
Γ. ομόφωνη έγκριση σχετικών πιστώσεων και δαπανών από το Δ.Σ..
Είναι γνωστό και έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει ότι ο κ. Χαρδαλιάς έχει αποκλείσει την συμμετοχή εκπροσώπου της Αριστερής Παρέμβασης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου, στο οποίο συμμετέχουν οι άλλες παρατάξεις και με περισσότερες από μία θέσεις. Επίσης, είναι γνωστό ότι στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ο δημοτικός μας σύμβουλος, Σταύρος Τζιορτζιώτης, ουδέποτε έχει υπερψηφίσει κάποιον ισολογισμό ή προϋπολογισμό για το Πν. Κέντρο, ούτε για το Δήμο.
Συνήγοροι και αναμεταδότες των συκοφαντιών του κ. Χαρδαλιά είναι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε τοπικές εφημερίδες να αναπαράγουν το περί «ομόφωνης από όλους» έγκρισης των προϋπολογισμών του Πνευματικού Κέντρου. Την ίδια συκοφαντία του κ. Χαρδαλιά, χωρίς διασταύρωση, προβάλλει η ημερήσια εφημερίδα Πρώτο Θέμα στο φύλλο της Κυριακής 24/10/2010.
Γίνεται φανερό ότι η δημοτική αρχή, προκειμένου να θολώσει τα νερά, δεν διστάζει ακόμα και με ψέματα να καλλιεργεί την εντύπωση «όλοι ίδιοι είμαστε».
Γίνεται, επίσης, φανερή η διαπλοκή των δήθεν ανεξάρτητων τοπικών και ημερήσιων εφημερίδων, όχι μόνο με τις άλλες μερίδες του κεφαλαίου, αλλά και με την εξουσία (δημοτική και κεντρική). Εξουσία και ΜΜΕ σε στενή σχέση μεταξύ τους χρησιμοποιούν τη διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση, ενώ διαπλέκονται με τα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν το υπάρχον καθεστώς.
Η Αριστερή Παρέμβαση, παρότι δεν έχει την ενημέρωση και τα έγγραφα που ζητά κάθε φορά από το δήμο, όταν έπεσαν στην αντίληψή της καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση του Πνευματικού Κέντρου, ζήτησε εξηγήσεις σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου. Τότε δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τη δημ. αρχή ότι όλα βαίνουν καλώς και καμιά παράταξη από όσες συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Πν. Κέντρου δεν αντέδρασε ή κατέθεσε κάτι. Η Αριστερή Παρέμβαση δημοσιοποίησε όσα ήταν σε γνώση της με σχετική ανακοίνωση για το θέμα (Αύγουστος 2010).
Η Στάση Βύρωνα έβγαλε μια ανακοίνωση που την απέσυρε και μια δεύτερη, που δεν κάνει λόγο για την ταμπακιέρα. Η Λαϊκή Συσπείρωση τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα. Είκοσι μέρες πριν τις εκλογές υπήρξε καταγγελία από την παράταξη του κ. Κόνσουλα με παρουσίαση στοιχείων. Ανεξάρτητα από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του κ. Κόνσουλα και τις αιτιάσεις του κ. Χαρδαλιά ότι όλα αποδείχτηκαν νομότυπα στην έρευνα του ΣΔΟΕ, η ουσία παραμένει. Υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας και παράλληλης οικονομικής διαχείρισης στο Πν. Κέντρο. Υπάρχει πρόβλημα με τις ψευδολογίες του κ. Χαρδαλιά.
Δηλώνουμε ότι, παρότι δεν συμμετείχαμε στο Δ.Σ. του Πν. Κέντρου και δεν συνδιαχειρίστηκαμε τα οικονομικά του, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε διαφάνεια, ενημέρωση και να αποκαλύπτουμε τα κακώς κείμενα από όπου και αν προέρχονται και όποτε και αν έγιναν, χωρίς συγκαλύψεις και συμψηφισμούς. Δεν αποτελεί δικαιολογία ο ισχυρισμός Χαρδαλιά ότι η παράλληλη διαχείριση αποτελούσε πρακτική όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ούτε άλλοθι για τη διακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Φεστιβάλ Βράχων με αδιαφανείς διαδικασίες σε συνεργασία με μουσικούς παραγωγούς, σπόνσορες και χορηγούς.
Σε μια περίοδο που πληρώνουμε τα βάρη της οικονομικής κρίσης, η δημοτική αρχή Χαρδαλιά κακοδιαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σε όφελος ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και όχι των αναγκών των κατοίκων. Ειδικά, τις τελευταίες μέρες οργιάζει η σπατάλη σε έργα της τελευταίας στιγμής, σε δημόσιες σχέσεις και πανάκριβα προεκλογικά έντυπα για να πειστούν οι Βυρωνιώτες ώστε να τους ξαναψηφίσουν.
Το Πνευματικό Κέντρο να περάσει στο Δήμο, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα, να σταματήσει η πολιτική της αδιαφάνειας, της παράλληλης διαχείρισης, η φοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία σ το Π.Κ.. Όχι στον εμπορικό και πανάκριβο χαρακτήρα του Φεστιβάλ Βράχων.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση για τις ψευδολογίες και για το ουσιαστικό ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης στο Πνευματικό Κέντρο.

25/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: