16/10/10

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ των ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί για άλλη μια φορά καταφεύγει στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Για να αντιμετωπίσει την αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέφυγε στα δικαστήρια, τα οποία την έβγαλαν παράνομη. Επέλεξε την πυγμή και τον αυταρχισμό της εξουσίας, αντί να δώσει θετική απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων.
Αυτοί που παραβιάζουν το σύνταγμα της χώρας, που έχουν εκχωρήσει τα πάντα στην τρόικα, δείχνουν την πυγμή τους στους εργαζόμενους των δήμων που απέχουν από την εργασία τους, εφαρμόζοντας την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Σήμερα τους απειλούν και τους τρομοκρατούν προκειμένου να σταματήσει η αποχή. Ο Περιφερειάρχης Αττικής συμμετέχει στην ποινικοποίηση αυτής της εργατικής κινητοποίησης, απειλεί τους εργαζόμενους και τους αιρετούς προκειμένου να σταματήσει η αποχή.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και απαιτούμε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Οι Δημοτικές Παρατάξεις οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να καταγγείλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απειλές και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: