26/2/10

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα : http://aristeriparemvasi.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας στο Βύρωνα.

Το βράδυ της Πέμπτης 25/2/2010 αστυνομικοί του Α.Τ. Βύρωνα συνέλαβαν 2 αγωνιστές που κολλούσαν αφισάκια συντονισμού πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς του Βύρωνα. Τα αφισάκια καλούσαν σε πορεία το Σάββατο 27/2/2010, ώρα 12.00 από την πλατεία Αγ. Λαζάρου για τη δολοφονία από αστυνομικά πυρά του Βυρωνιώτη Νίκολας Τόντι, που βρέθηκε τυχαία στη γειτονιά που έγινε αστυνομική επιχείρηση για σύλληψη κακοποιών.

Κρούσματα συλλήψεων από την αστυνομία συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά και με όλο και μεγαλύτερο θράσος στο Βύρωνα.

Η χθεσινή προσαγωγή, όμως, είχε και νέα χαρακτηριστικά. Αφαιρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα παπούτσια από τους 2 αγωνιστές και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Εκεί μπόρεσαν να ειδοποιήσουν για τη σύλληψή τους από κινητό συγκρατούμενού τους!!!

Ο δημ. σύμβουλος και μέλη της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα πήγαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα και απαίτησαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Ο αξιωματικός υπηρεσίας δήλωσε ότι η παραμονή τους θα συνεχιστεί μέχρι να έρθει η διασταύρωση στοιχείων από την ασφάλεια.
Τελικά, με την πίεση και παρουσία και άλλων αγωνιστών και δημ. συμβούλου και μετά από κράτηση πάνω από 2 ωρών αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Αριστερή Παρέμβαση επισημαίνει ότι κανένα κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν θα μένει χωρίς απάντηση και αλληλεγγύη στα θύματά της.
Καλεί τους κατοίκους του Βύρωνα να μην ανεχτούν την εντεινόμενη αστυνόμευση στις γειτονιές και τον περιορισμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να αποκρούσουμε την αντεργατική πολιτική λιτότητας και καταστολής που προωθείται από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα.
26/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: