22/2/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeri paremvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΓΑΝΗ


Τη Δευτέρα 22/2/2010 αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε., εταιρείας παραγωγής μπετόν, που κάνουν κατάληψη στα γραφεία της εταιρείας στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή του Βύρωνα στον Υμηττό.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, που έχει εκδώσει ανακοίνωση αλληλεγγύης, εκδήλωσε τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες με πρόσχημα την πώληση της εταιρείας στην πολυεθνική ΑΓΕΤ-LAFARGE. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα τους που, παρά τις επανειλλημμένες υποσχέσεις, δεν έχουν καταβληθεί. Ο ιδιοκτήτης Μαλέας, που μέσω της οικογένειας του ασχολείται με πλήθος οικονομικών δραστηριοτήτων, μένει άθικτος ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν εξασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Είναι φανερό ότι οι εργοδότες επιλέγουν με αυτό τον τρόπο να απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και να εξασφαλίζουν οι ίδιοι να τη βγάζουν καθαρή και με το αζημίωτο.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συζήτηση που οργανώνουμε την Παρασκευή 26/2/2010 με θέμα : «Η εργασία στην εποχή της κρίσης», στα γραφεία μας Νεαπόλεως 25 και δηλώσαμε ότι θα συμβάλλουμε για την ενημέρωση και την ευασθητοποίηση των κατοίκων του Βύρωνα, γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά, το μισθό, την ασφάλιση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και ωράριο και ίδια δικαιώματα για όλους.
Για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.
Για να μη χάσει κανείς εργαζόμενος τη δουλειά του.
Για να είναι πετυχημένη και μαζική η απεργιακή απάντηση στις 24/2/2010
Για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-κομμάτων που συναινούν-εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που θέλουν να συνθλίψουν τους εργαζόμενους στο όνομα του ξεπεράσματος της κρίσης.
Συν/να : Η ανακοίνωση συμπαράστασης
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη και σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα της Αριστερής Παρέμβασης http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com
22/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: