5/5/10

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ


Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα επισκέφθηκε το δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, που κάνει απεργία πείνας. Ο Χρήστος Κορτζίδης εκφράζει και με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του Δημοτικού Συμβούλιου στο σχέδιο «Καλλικράτης» και στη συνένωση του Δήμου Ελληνικού με το Δήμο Αργυρούπολης.
Δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο αγώνα τους.
Εκφράζουμε τη γνώμη ότι το σχέδιο Καλλικράτης με τη νέα δομική αναδιάρθρωση στη δημόσια διοίκηση επιδιώκει την προσαρμογή των οργάνων του κράτους στα δεδομένα που δημιουργεί η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τις συνενώσεις των δήμων και το όλο πλαίσιο λειτουργίας και αρμοδιοτήτων τους προωθεί μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό και θωράκιση των δομών του κράτους για την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής που αποβλέπει σε : - ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις στην αναδιανομή του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας υπέρ του κεφαλαίου, - «αμεσότερη διασύνδεση με τις επιχειρήσεις, - απαλλαγή του κεντρικού κράτους από την ευθύνη για παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, μεταφορών, υποδομών και παροχή τους με ανταποδοτικά-ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, - νέα φορομπηξία μέσω των δήμων.
Ως εκ τούτου στην περίπτωση του Δήμου του Ελληνικού, που είναι γνωστοί οι αγώνες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και την αντίθεση στην τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού, είναι φανερό ότι επιδιώκεται από την κυβέρνηση και το κατασκευαστικό κεφάλαιο η εξάλειψη των εμποδίων που αυτά δημιουργούν στα σχέδια τους.

34/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: