26/3/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Σημείωση: Για το ίδιο θέμα δείτε στη διπλανή στήλη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ στην κατηγορία ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ τις ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Συγκροτήματος Ταταούλων

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Δελτίο τύπου
Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔ. ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Οι δημόσιες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων αρχών ως προς την αλλαγή χρήσης του σχολικού κτιρίου επί της οδ. Βυζαντίου και τη μετατροπή του σε Δημαρχείο και ότι η ευθύνη της καθυστέρησης παράδοσής του δεν βρίσκεται στο Δήμο διαψεύδονται.

Από την πλευρά του ΟΣΚ και της Νομαρχίας δηλώθηκε στις αντιπροσωπείες της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα που έκαναν αντίστοιχες παραστάσεις ότι δεν είναι σε γνώση τους και έγκριση τους οι σχεδιασμοί για μετατροπή του κτιρίου σε Δημαρχείο. Στον ΟΣΚ και στη Νομαρχία Αθηνών κατατέθηκαν υπομνήματα για τις ελλείψεις σχολικής στέγης στο Βύρωνα και για την καθυστέρηση της παράδοσης του σχολικού κτηρίου της οδού Βυζαντίου από το δήμο, που επιβλέπει την κατασκευή, και υποσχέθηκαν να μας στείλουν γραπτές απαντήσεις με τις θέσεις τους.
Στις 26 Μαρτίου ο ΟΣΚ μας κοινοποίησε έγγραφό του που απευθύνεται στο Δήμαρχο Βύρωνα, ημερομηνίας 16/3/2009, αριθμ. Πρωτοκ. ΕΓ.38.Υ Ι/7161, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται « … το κτίριο έχει κατασκευαστεί με την από 1-6-2004 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ και του Δήμου σας και περαιώθηκε την 22-12-2008…..Επειδή είναι γνωστό το έντονο πρόβλημα κάλυψης της σχολικής στέγης στην περιοχή σας ,…….παρακαλούμε όπως το συντομότερο παραδώσετε το εν λόγω σχολικό κτίριο διοικητικά για χρήση» .

Εκτιμούμε ότι υπάρχει η πρώτη θετική εξέλιξη, αφού ο ΟΣΚ ζητά την παράδοση του κτιρίου για χρήση και δηλώνει ότι το κτίριο έχει αποπερατωθεί. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν και οι κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Συγκροτήματος των σχολείων της Ταταούλων.
Μάλιστα η επιστολή τους προς τον ΟΣΚ ,που κατατέθηκε και υπόψη και του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δεκέμβρη του 2008 με το αίτημα της άμεσης παράδοσης του κτιρίου ποτέ δεν έφτασε στο Δημ. Συμβούλιο με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Ενώ, αίτημα ημ. 23/3 με υπογραφές γονέων για να συζητηθεί το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο στις 26/3, όπως υποχρεώνεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων η δημοτική αρχή το απέρριψε κατά παράβαση του Κώδικα. Προφανώς μπροστά στις νέες αποκαλύψεις για τις ευθύνες της θέλει να αναπροσαρμόσει την τακτική της. Δεν μπορεί όμως ανεμπόδιστα να βάζει σε εφαρμογή σχέδια που έρχονται σε αντίθεση με τις ανάγκες των κατοίκων.
Το θέμα δεν έχει λήξει, δεν εφησυχάζουμε και θα συμβάλλουμε με δράση για την οριστική παράδοση του σχολείου στους μαθητές. 26/3/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: