27/9/06

ΑΠΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 26/9/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο: 5

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2006 στο χώρο του Δημαρχείου Βύρωνα δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, τις θέσεις για το δήμο και τις εκλογές .
Στη σύνθεση του ψηφοδελτίου υπάρχουν εργαζόμενοι, επιστήμονες, φοιτητές που δραστηριοποιούνται στους κοινωνικούς αγώνες στους χώρους τους και συμμετέχουν στη δράση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα για τα προβλήματα της πόλης μας.
Ανάμεσα τους εργάτες, δάσκαλοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα που εκτυλίσσεται, φοιτητές από τις επιτροπές καταλήψεων των σχολών το καλοκαίρι, τραπεζοϋπάλληλοι που μάχονται μέσα από ριζοσπαστικές αριστερές συλλογικότητες, γιατροί που πρωτοστατούν στους αγώνες για την υγεία, αγωνιστές γνωστοί στο Βύρωνα για τη δράση τους και την εντιμότητά τους.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Τζιορτζιώτης Σταύρος, Καθηγητής Μ.Ε., Γεν. Γραμματέας Ε.Λ.Μ.Ε. Νότιας Αθήνας
Στη συνέντευξη ο Σταύρος Τζιορτζιώτης μίλησε για την πολιτική συγκυρία της αντεργατικής επίθεσης από τη Ν.Δ. και της συναίνεσης από το ΠΑΣΟΚ. Το ρόλο του δήμου ως τοπικό κράτος-επιχείρηση, που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές και τις κατευθύνσεις της Ευρ. Ενωσης με κατασταλτικό και φορομπηχτικό ρόλο. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση και στα μεγάλα προβλήματα της πόλης του Βύρωνα, στην πολύπλευρη μαχητική δράση της Αριστερής Παρέμβασης και στους στόχους των εκλογών.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Άρτεμις Κλιάφα, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αναφέρθηκε στα προβλήματα ανεπάρκειας χώρων για τα σχολεία του Βύρωνα, στην κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, στην συμμετοχή των γονέων στα έξοδα και στα γενικότερα προβλήματα της παιδείας.
Ο Κώστας Γεωργιάδης με τη σειρά του μίλησε για τη δράση της Αριστερής Παρέμβασης και την κατάσταση με τις μεταγραφές πρώην υποψηφίων προς τις άλλες παρατάξεις του δικομματισμού εκτιμώντας ότι εκφράζει αποϊδεολογικοποίση της συμμετοχής στα κοινά και απόρροια του ρόλου του δήμου ως μηχανισμού εξουσίας και εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Από τους παραβρισκόμενους εκφράστηκε ότι είναι βάσιμες οι ελπίδες να εκφραστεί η άνοδος της απήχησης της Αριστερής Παρέμβασης με την εκλογή δημ. Συμβούλου. Σε κάθε περίπτωση η Αριστερή Παρέμβαση, όπως και στο παρελθόν, θα είναι παρούσα δίπλα στους δημότες αλλά και στις συνεδριάσεις του δημ. Συμβουλίου για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στη ζωή και στη πόλη κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές του κέρδους και της αγοράς του πολιτικού και δημοτικού κατεστημένου.

27/9/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: